Admiraal Markets Group bestaat uit de volgende ondernemingen:

Admiral Markets UK Ltd

Gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA)
 • Hefboom tot:
  1:30 voor retail clienten,
  1:500 voor professionele cliënten
 • FSCS bescherming
 • Negatieve balans bescherming
DOORGAAN
Door het selecteren van een van deze toezichthouders/ondernemingen zal de overeenkomstige gegevens worden weergegeven over de gehele website. Als u informatie van een andere toezichthouder/onderneming wilt zien, gelieve deze te selecteren.
Door het selecteren van een van deze toezichthouders/ondernemingen zal de overeenkomstige gegevens worden weergegeven over de gehele website. Als u informatie van een andere toezichthouder/onderneming wilt zien, gelieve deze te selecteren.

MetaTrader 4 Lijnen Toevoegen - MT4 lines

Leestijd: 4 minuten

Zodra u het MetaTrader 4 handelsplatform opent, kunt u uw MT4 charts analyseren met behulp van de analyse-tools en technische hulpmiddelen die op het MT4 trading platform beschikbaar zijn. De genoemde analyse hulpmiddelen omvatten MT4 objecten, waaronder de MetaTrader 4 lijnen. MT4 trend lines zijn geliefd onder technische traders.

mt4 lines - metatrader 4 lijnen

U heeft zoals gezegd, naast MT4 lijnen, de keuze uit verschillende objecten. U kunt trendlijnen aan de MT4 chart toevoegen door in het Insert of Invoegen menu te kiezen voor lijnen. Als u reeds lijnen gebruikt kunt u deze benaderen door:

 • Met de rechtermuisknop in het witte gedeelte van de MT4 grafiek te klikken
 • En "List Objects" te selecteren.

Hier vindt u alle items die in een MT4 grafiek kunnen worden weergegeven, waaronder:

 • De teksten
 • Horizontale lijnen
 • Verticale lijnen
 • Trendlijnen
 • En andere grafische tools en objecten

In de lijst met objecten kunt u de MetaTrader 4 instellingen van elk object openen, aanpassen en de objecten die u niet langer nodig heeft verwijderen.

mt4 trendlines - mt4 trendlijnen

U heeft de keuze uit verschillende type lijnen. MT4 lines kunnen horizontaal, verticaal of diagonaal worden weergegeven. Diagonale lijnen staan bekend als MetaTrader 4 trendlijnen. Welke type lijn u gebruikt is afhankelijk van uw trading strategie en doelen.

MetaTrader 4 Trendlijnen Tekenen

MT4 trendlijnen zijn diagonale lijnen die normaliter de laagste punten van een uptrend of de hoogste punten van een neerwaartse beweging verbinden. Trendlijnen kunnen een zeer nuttig hulpmiddel zijn.

U kunt trendlijnen toevoegen door bovenstaande stappen te volgen of middels het Draw trendlijn tool pictogram (het icoontje met de diagonale lijn in de bovenste werkbalk). U projecteert deze lijn langs de uiterste punten van de trendbeweging - de lijn zal vanaf het gekozen punt tot het uiteinde van uw grafiek strekken.

Korte MT4 lijnen Tekenen

Echter, het kan voor bepaalde doeleinden wenselijk zijn om een kortere lijn te gebruiken. U kunt de reikwijdte van MetaTrader 4 lijnen aanpassen door de straal-instellingen van de lijn uit te schakelen. Dubbelklik op de trendlijn om de lijn in edit-modus weer te geven. Wanneer de bewerkingsmodus geactiveerd is, klikt u met de rechtermuisknop op de regel Trendlijn Eigenschappen. Selecteer in het Trendlijn venster het tabblad Parameters en schakel Ray of Straal uit.

Permanente Trendlijnen Instellen in MetaTrader 4

Als u wilt dat specifieke MetaTrader 4 lijnen voor een bepaald valutapaar de volgende keer dat u de grafiek opent wederom verschijnen, dan dient u deze op te slaan als sjabloon. Navigeer naar de menu optie Grafiek in werkbalk bovenin uw MetaTrader 4 handelsplatform. Selecteer Sjabloon en vervolgens Sjabloon opslaan. U kunt dit menu ook benaderen door met uw rechtermuisknop in de betreffende MetaTrader 4 handelsgrafiek te klikken. Hierop wordt een keuzemenu weergegeven. U kiest wederom voor Sjabloon gevolgd door Sjabloon opslaan.

Als u het MetaTrader 4 platform een volgende keer opstart en deze zelfde trendlijn wilt oproepen, opent u wederom het Sjabloon menu maar kiest u voor Sjabloon laden. Selecteer vervolgens de bestandsnaam waaronder u uw werk heeft opgeslagen en alle opgeslagen trendlijnen worden opnieuw weergegeven.

MetaTrader 4 Lijnen - MT4 Lines

In bovenstaande paragrafen hebben wij Trendlijnen als voorbeeld gebruikt. Zoals eerder opgemerkt, zijn MetaTrader 4 lines in verschillende vormen beschikbaar. Wilt u horizontale of verticale MT4 lines gebruiken dan kiest u voor die bewuste optie. Vervolgens voert u dezelfde stappen uit. Horizontale MT4 lijnen worden doorgaans gebruikt om key- prijsniveaus te markeren - niveaus van steun en weerstand. Verticale lijnen worden doorgaans gebruikt om bepaalde tijdsinterval af te bakenen.

Wilt u meer functies van de MetaTrader 4 trading software ontdekken, raadpleeg dan onze 'Grote MetaTrader 4 Gids'.

metatrader 4 trendline - mt4 lines - mt4 lijnen

Zelf Aan de Slag met MT4 lines / MetaTrader 4 Lijnen

Admiral Markets biedt een gratis demo account waarmee u gebruik kunt maken van het MT4 handelsplatform. U kunt risicovrij en in realtime de financiële markten navigeren en uw trading vaardigheden verbeteren zonder dat uw kapitaal risico loopt. Tevens kunt u experimenteren met de verschillende functies en mogelijkheden van het MetaTrader 4 handelsplatform, waaronder het selecteren van een MetaTrader 4 server. Download uw MetaTrader 4 demo- of Live account om zelf aan de slag te kunnen!

Links naar Andere MetaTrader 4 Artikelen:

Over Admiral Markets

Als gereguleerde broker, verlenen wij toegang tot de meest gebruikte trading platformen ter wereld. U kan bij ons ETF's en CFD's op Forex, indices, grondstoffen, aandelen, obligaties en cryptocurrencies verhandelen.

Risicowaarschuwing

CFD`s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 83% van de retail beleggers lijdt verlies op de handel in CFD`s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD`s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.