Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
 • Leverage up to:
  1:30 for retail clients,
  1:500 for professional clients
 • FSCS protection
 • Negative balance protection
CONTINUE
Door het selecteren van een van deze toezichthouders zal de overeenkomstige gegevens worden weergegeven over de gehele website. Als u informatie van een andere toezichthouder wilt zien, gelieve deze te selecteren.
Door het selecteren van een van deze toezichthouders zal de overeenkomstige gegevens worden weergegeven over de gehele website. Als u informatie van een andere toezichthouder wilt zien, gelieve deze te selecteren.

Het Grote MetaTrader 4 'How To' Gids - MetaTrader 4 handleiding

Dit artikel biedt je een snel en eenvoudig overzicht van alles wat je dient te weten over hoe je kan traden met MetaTrader 4 (MT4).

Het eerste punt dat besproken wordt, is hoe je MetaTrader 4 kan krijgen. Het is namelijk best makkelijk om MT4 te installeren, en het is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen. Lees voor meer informatie over het installeren van MT4 onze MetaTrader 4 download informatie.

MetaTrader 4 instellen op Windows

Nadat je MT4 hebt gedownload, voer je eenvoudigweg het .exe bestand uit en volg je de instructies op het scherm van de install wizard.

Hoe je MetaTrader 4 voor Mac download

Met Admiral Markets zouden Mac gebruikers MT4 net zo gemakkelijk moeten kunnen gebruiken als Windows gebruikers, aangezien ze een native versie van MacOS hebben. Lees onze pagina over MetaTrader 4 voor Mac voor meer informatie over het installeren van MetaTrader 4 op Mac computers.

Hoe je MetaTrader 4 gebruikt voor Android

Ga naar de Google Play Store om MetaTrader 4 voor Android te downloaden.

Hoe je MetaTrader 4 voor de iPhone gebruikt

Je kan een speciale Admiral Markets versie van de MT4 iPhone app downloaden om te handelen op iOS apparaten. Om MT4 op je iPhone te installeren, ga je gewoon naar de App Store, zoek je naar Admiral Markets MT4, selecteer je de app en tik je op Installeren.

Aanmelden bij MetaTrader 4

Wanneer je MT4 voor het eerst uitvoert, vraagt het je om je account gegevens in te voeren, maar als dat niet het geval is, kan je eenvoudig op het tabblad Bestand links bovenaan op het platform klikken en vervolgens Aanmelden bij handelsaccount selecteren. Je kan dan jouw demo of volledige handel account gegevens invoeren.

Hoe je je afmeldt bij MetaTrader 4

Er is geen specifieke functie voor het afmelden bij MT4. Als je niet wilt dat MT4 je inloggegevens opslaat, zorg er dan voor dat Accountinformatie opslaan niet is aangevinkt als je je voor het eerst aanmeldt. Wanneer je vervolgens MT4 afsluit, wordt je automatisch uitgelogd.

Hoe je valutaparen handelt met behulp van MetaTrader 4

De eenvoudigste manier om een transactie in MetaTrader 4 te openen, is door het venster Bestelling te gebruiken en een directe bestelling op de markt te plaatsen. Selecteer de currency pair van jouw keuze door op het tabblad Venster aan de bovenkant van het MT4 platform te klikken en Nieuw venster te selecteren. Je kan vervolgens op New Order op de MT4 werkbalk of druk op F9 om een open Order venster.

Onderstaande afbeelding toont een Order venster voor EUR/USD. Hieruit zou je moeten kunnen zien hoe makkelijk het is om een buy en sell positie te openen met MetaTrader 4. Om te beleggen tegen de markt bid/offer, zou je de gewenste handelsgrootte (in lots) in het Volume vakje moeten invoeren en dan klik je op sell of buy, waarbij Market Execution is geselecteerd als ordertype.

Hoe valutapaar te handelen met behulp van MetaTrader 4

De Market Execution instelling is hetgeen dat een directe bestelling in MetaTrader 4 toelaat. Natuurlijk is het handelen op de markt niet het enige antwoord op de vraag hoe je een transactie kan maken in MetaTrader 4. Je kan er ook voor kiezen om long of short te gaan met behulp van een buy limit of een sell stop, door je keuze te selecteren in de vervolgkeuzelijst Type.

Op deze manier kan je met MetaTrader 4 kopen en verkopen op specifieke, gewenste niveaus, weg van de huidige marktprijs, in plaats van onmiddellijk te handelen tegen de geldende prijs.

Een short positie invoeren op MetaTrader 4

Je kan een valutapaar, index of cyrptocurrency verkopen als je nog geen long positie hebt. Om dit te doen, doe je simpelweg een verkoop positie openen op de manier zoals hierboven is beschreven.

Hoe je een transactie binnen MetaTrader 4 sluit

Het plaatsen van een transactie met MetaTrader 4 is natuurlijk slechts een deel van wat een trader dient te kunnen doen. Als je eenmaal een positie hebt geopend, zal er een moment komen dat je de positie wilt sluiten.

Dus hoe beëindig je een transactie in MetaTrader 4? Selecteer de Trade tab van het Terminal venster (druk op CTRL + T om de terminal venster voor je te krijgen of weg te halen). Je ziet alle openstaande transacties die je in het Trade gedeelte van de Terminal venster ziet. Klik met de rechtermuisknop op de positie die je wilt sluiten en selecteer Order sluiten. Dit opent een bestelvenster. Klik op de gele knop Sluiten om je positie te sluiten.

Dus als je twee posities of meer open hebt in MetaTrader 4, en je je afvraagt hoe je er een moet sluiten, is deze handmatige methode de manier. Je geeft namelijk aan welke individuele transactie je wilt afsluiten.

Deze handmatige methode is echter niet het enige antwoord op hoe je een transactie in MetaTrader 4 kan sluiten. Je kan ook sluiten met een stop of limiet order.

Een stop loss instellen in MetaTrader 4

Zoals je kan zien op de Order venster hieronder weergegeven, zijn er gebieden worden verstrekt voor je om een in te voeren stop loss niveau en een take profit level. Als je op de pijl omhoog of pijl omlaag klikt in het veld Stop Loss, wordt het vak automatisch gevuld met de huidige marktprijs (het platform gebruikt de biedprijs). In het tick venster aan de linkerkant ziet je hoe je voorgestelde stop loss betrekking heeft op de huidige bid en offer prijzen.

Een stop-loss instellen in MetaTrader 4

Bron: MetaTrader 4 platform, prijzen van Admiral Markets, EUR / USD bestelvenster, 4 januari 2018

Een limit order plaatsen in MetaTrader 4

Om met een limit een positie te sluiten, voer je eenvoudigweg een richtprijs level in de Take Profit veld die je in de Orde raam boven ziet. Je kan ook een limiet order gebruiken om een positie te openen. Om dit te doen, dien je in het veld Type te wijzigen van Market Execution naar Pending Order. Je kan dan kiezen voor een Buy Limit of Sell Limit van de lopende bestelling Type dropdown menu, zoals dat vereist is.

Pips instellen als standaardwaarde in MetaTrader 4

Als je een stop loss of een take profit order toevoegt wanneer je een transactie opent, dan is de standaardfunctie dat de orderniveaus worden uitgedrukt in absolute marktniveaus. Zodra je op deze manier een stop of een limietorder hebt toegevoegd, kan je naar het tabblad Trade gaan in het Terminal venster (CTRL + T om dit venster te openen of te sluiten) en met de rechtermuisknop klikken op de transactie waar je geïnteresseerd in bent en dan kies je voor Wijzig of verwijder order.

Daarmee wordt een bestelling venster geopend waarin je nu je bestelling niveaus kan wijzigen op het gebied van het aantal punten (dus niet pips) verwijdert van de huidige marktprijs. Om het gedrag in MT4 aan te passen, kan je stop en limiet orders als pips opgeven als standaard, en dien je een script of EA uit te voeren om de functionaliteit van het platform te wijzigen.

Hoe je het volume van een transactie in MetaTrader 4 verandert

In MetaTrader 4 verwijst het volume van een transactie naar de grootte van de handel op het gebied van aantal partijen. Zoals we hierboven hebben besproken, dien je bij het openen van een transactie een waarde op te geven in het veld Volume van het venster Order.

Zodra je een transactie op een bepaalde markt hebt geopend, kan je het volume (of de positiegrootte) uitbreiden door een nieuwe positie in dezelfde richting op dezelfde markt te openen (uiteraard tegen een nieuwe prijs), of je kan het volume verlagen door je positie gedeeltelijk te sluiten.

Hoe je in via MetaTrader 4 in aandelen van bedrijven handelt

Wat de de handel in aandelen CFD's met MT4 betreft, verschilt dit weinig van Forex handel. Een eenvoudige manier om een lijst met aandelen CFD prijzen te zien in MT4 is om het Market Watch venster te openen (CTRL + M om te openen en te sluiten).

Als je vanuit die lijst een prijsgrafiek wilt openen, klik je eenvoudigweg met de rechtermuisknop op het symbool waarin je geïnteresseerd bent en selecteer je Grafiek venster. Je kan tevens op Venster klikken boven aan het MT4 platform en Nieuw venster selecteren en vervolgens CFD's delen. Dit geeft je een lijst met aandelen die je kunt ruilen.

Wanneer je een aandeel kiest in een grafiek, klik je op New Order op de werkbalk om die te openen via het Order venster. Van daaruit is het gewoon een kwestie van je handelsomvang kiezen en ervoor kiezen om op de markt te handelen, of een buy limit te hanteren, of je positie van een een sell stop te voorzien.

Als je de share waarin je geïnteresseerd bent niet in het venster Market Watch ziet, dan dien je te weten hoe je aandelen kan toevoegen aan MetaTrader 4. Dit is makkelijk te doen, je gebruikt namelijk gewoon de sneltoets CTRL + U en dan zoek je naar de Share CFD's mappen in de navigatiemenu. Laten we zeggen dat je het Duitse bedrijf Allianz wil toevoegen.

 1. Je zou Shares CFD's (EU) uitbreiden en vervolgens # ALV (Allianz SE) selecteren. Als je dit aandeel wilt toevoegen aan de lijst die wordt weergegeven in Market Watch, dan kan je het beste gewoon op View en vervolgens Close klikken. De gewenste prijs wordt nu weergegeven als het laatste item in het venster Market Watch en zo voeg je dan CFD's toe aan MetaTrader 4.

aandelen van bedrijven

Indexen toevoegen aan MetaTrader 4

Open het venster Market Watch (sneltoets CTRL + M). Klik met de rechtermuisknop in het venster en selecteer Symbolen (je kan hier ook rechtstreeks naartoe gaan met de sneltoets CTRL + U). Zoek naar de mappen in de navigatieboom met de naam Cash Indices.

Breid ze uit om beschikbare aandelenindex CFD's te onthullen. Als je er een wilt toevoegen aan uw Market Watch- venster, selecteert je deze en klikt je vervolgens op Tonen. Klik op Sluiten als je klaar bent met het venster Symbolen en je nieuwe trading instrument moet onderaan het Market Watch venster verschijnen.

Grondstoffen toevoegen aan MetaTrader 4

Dit lijkt erg op het bovenstaande proces voor CFD's op aandelen en indexen. Laten we zeggen dat je wilt weten hoe je goud en zilver kan toevoegen aan MetaTrader 4. Gebruik de sneltoets CTRL + U om het venster Symbolen te openen. Zoek dan naar de Spot Metals mappen. Het uitbreiden van de map Spot Metals 1 onthult dan GOUD en ZILVER.

Selecteer welke je wilt toevoegen en klik vervolgens op Tonen en sluiten. Het opgegeven instrument wordt nu onder aan de prijslijst in je Market Watch venster weergegeven (CTRL + M om het venster Market Watch te openen en te sluiten ). Als je twijfelt, dan klik je met de rechtermuisknop op je Market Watch venster en selecteer je Show All, waarmee alle beschikbare instrumenten worden weergegeven.

Valutaparen toevoegen in MetaTrader 4

Net als hierboven, als er een valutapaar is die je wilt verhandelen, maar het niet kan zien in de Market Watch, dan kan je de sneltoets CTRL + U gebruiken om het venster Symbolen te openen en de navigatiestructuur daar te bekijken voor alle valutaparen die je zou willen toevoegen.

Om een paar toe te voegen, klik je eenvoudigweg op het symbool en klik je op Tonen. Je kan ook alle instrumenten die beschikbaar zijn om mee te traden weergeven door met de rechtermuisknop te klikken in het venster Market Watch en Show All te kiezen.

Hoe je de Terminal te zien krijgt in MetaTrader 4

Je kan het Terminal venster openen of sluiten met de sneltoets CTRL + T.

Hoe je de handelsgeschiedenis te zien krijgt in MetaTrader 4

Je kan de handelsgeschiedenis in MT4 bekijken via het Terminal venster dat je opent en sluit met behulp van de sneltoets CTRL + T. Klik in het Terminal venster op het tabblad Account geschiedenis (Account History). Klik met de rechtermuisknop ergens in dit venster en je ziet een menu met een keuze aan opties, waaronder Alle geschiedenis (All history), Laatste 3 maanden en Laatste maand.

Je kan er ook voor kiezen om een gedetailleerd rapport op te slaan. Dit omvat alle handelsinformatie die je mogelijk nodig hebt, zoals prijs, omvang, uitvoeringstijd van MetaTrader 4 en winst/verlies of profit/loss.

Als je wilt weten hoe je de account geschiedenis van MetaTrader 4 kan afdrukken, dan kies je gewoon Opslaan als rapport of Opslaan als gedetailleerd rapport, en dat doe je dan naar jouw voorkeur. Hiermee wordt het rapport opgeslagen als een HTML-bestand. Als je het bestand opent, wordt het geopend in je webbrowser.

Klik in je webbrowser op het tabblad Bewerken en kies Alles selecteren (of gebruik de sneltoets CTRL + A). Nadat je alles hebt geselecteerd, klik je met de rechtermuisknop en kies je voor Kopiëren. Vervolgens open je een tekstverwerkingsprogramma, zoals Microsoft Word of Google Docs, en plak daarin de gekopieerde gegevens. Je kan dan de gegevens van je rekeningsaldo naar wens opmaken en afdrukken met behulp van de afdrukfunctie van wat je gebruikt.

handelsgeschiedenis

Hoe je de handelsgeschiedenis toont in een grafiek met MetaTrader 4

Het is heel eenvoudig om een transactie uit jouw account geschiedenis direct op een grafiek in MT4 weer te geven. Open het Terminal venster (CTRL + T om te openen en te sluiten) en selecteer het tabblad Account geschiedenis. Klik op een positie in het venster en sleep het naar een kaartvenster.

De grafiek toont nu het instrument van de transactie en de openings en sluitingsniveaus worden op de trading chart gemarkeerd met kleine pijlen, die dan samengevoegd zijn met een stippellijn. Als je de cursor op de pijlen houdt, wordt de handelsinformatie weergegeven als zweeftekst.

Hoe je Lopende Transacties bekijkt binnen MetaTrader 4

Zoals hierboven uitgelegd, kan je lopende transacties weergeven met behulp van het Terminal venster. Je kan je lopende transacties bekijken door op het tabblad Trade te klikken.

Hoe je je saldo of balans dat je in MetaTrader 4 hebt kan inzien

Om het saldo van jouw effectenrekening te controleren, open je het Terminal venster (CTRL + T om te openen en sluiten) en selecteer je het tabblad Handel. Je kan jouw saldo samen met Equity en het aantal vrije marge (free margin) zien. Zie verder ook onze begrippenlijst voor handelsvoorwaarden en definities.

Hoe je geld opneemt dat je gebruikt om binnen MetaTrader 4 te handelen

Geld opnemen van MT4 is eenvoudig en daarvoor zijn slechts een paar eenvoudige stappen nodig. Met behulp van de Trader's Room doe je het volgende:

 1. Log in bij je Trader's Room;
 2. Ga naar Money Operation en klik op Fondsen opnemen;
 3. Selecteer de opnameoptie en vul uw gegevens in.

Hoe je de kleur van trading levels verandert in MetaTrader 4

Als standaardinstelling toont MT4 niveaus in een prijsgrafiek voor open transacties die je in een positie hebt. De standaardinstellingen zijn een groene stippellijn voor het instapniveau, een rode stippellijn voor zowel een stop loss niveau als een limiet (take profit) niveau.

Het wijzigen van de kleur van handelsniveaus is hetzelfde proces als het aanpassen van andere kleuren in MT4. Met andere woorden, het wordt gedaan door naar Eigenschappen te gaan. Om dit te doen, klik je met de rechtermuisknop op je prijsgrafiek en selecteer je Eigenschappen (of gebruik je F8 als een snelkoppeling). Vanaf hier kan je de kleur van stopniveaus aanpassen.

Je kan er ook voor kiezen om deze regels op orderniveau volledig uit te schakelen. Om dit te doen, kies je Tools in de menubalk bovenaan in MetaTrader en vervolgens kies je voor Opties. In het venster Opties schakel je Toon handelsniveaus uit als je deze functie wilt uitschakelen.

Grafiek achtergrond wijzigen in MetaTrader 4

Nogmaals, dit wordt bestuurd vanuit de sectie Eigenschappen in MT4. Druk op F8 om Eigenschappen te openen en zorg ervoor dat je het tabblad Kleuren hebt geselecteerd. Het eerste item in de lijst is de achtergrondkleur. Klik gewoon op de vervolgkeuzelijst en maak jouw keuze.

Hoe je MetaTrader 4 indicatoren installeert

MT4 wordt geleverd met een groot aantal kernindicatoren of core indicators/indicatoren. Je kan de kernindicatoren inzien in de map Indicators in het Navigator venster. Je kan het aantal beschikbare indicatoren op je platform uitbreiden door aangepaste indicatoren te installeren.

De makkelijkste manier om je lijst met indicators uit te breiden, is door MetaTrader Supreme Edition te gebruiken. MetaTrader Supreme Editie is een op maat gemaakt plug-in ontwikkeld door professionals uit de industrie, met een handige selectie van aanvullende indicatoren en trading tools.

MetaTrader 4 Supreme Editie

Je kan ook aangepaste indicatoren downloaden die ontwikkeld zijn door andere ontwikkelaars. Een gedownloade indicator toevoegen aan MetaTrader 4 doe je als volgt: zoek het MT4 bestand dat je downloadde en kopieer het naar je klembord. Ga vervolgens in MT4 naar Bestand en selecteer Datamap openen.

Open vanuit het resulterende venster de map MQL4 en vervolgens de map Indicators. Plak de gekopieerde indicator in deze map. Herstart dan MT4. De nieuwe aangepaste indicator zou nu te zien zijn in jouw lijst met indicatoren die je in de navigator ziet.

Een indicator uitschakelen in MetaTrader 4

Als je een indicator wilt uitschakelen, dan gebruik je de sneltoets CTRL + I om je lijst met indicatoren weer te geven. Selecteer de indicator die je wilt uitschakelen door erop te klikken en klik vervolgens op de knop Verwijderen.

SMA zoeken in MetaTrader 4

Een simple moving average (of SMA) is een type voortschrijdend gemiddelde en kan daarom worden gevonden als onderdeel van de voortschrijdend gemiddelde indicator in MT4. Voeg eerst de MA-indicator toe aan jouw MetaTrader trading chart met een dubbelklik op Moving Average in de map Indicatoren van je navigator.

Dit opent een dialoogvenster waarin je de parameters van de indicator instelt. De MA methode vertelt je welk type moving average dat je hoort te gebruiken. Als je Lineair gewogen selecteert, krijg je een lineair gewogen zwevend gemiddelde (SMA).

Sjablonen toevoegen aan grafieken in MetaTrader 4

Het uiterlijk van een grafiek in MT4 is heel eenvoudig aan te passen. Hiervoor klik je met de rechtermuisknop op je trading chart, je gaat dan naar Eigenschappen en je klikt dan op het tabblad Kleuren. Van daaruit kan je ervoor kiezen om de kleuren van de achtergrond, de voorgrond, de candlesticks die naar boven en naar beneden gaan, e.d. aan te passen.

Als je dit hebt gedaan, dan kan je de look and feel opslaan voor eventueel toekomstig gebruik. Je slaat het dan op als sjlabloon. Klik opnieuw met de rechtermuisknop op jouw trading chart en kies deze keer Sjabloon en vervolgens Sjabloon opslaan. Nadat je een sjabloon hebt opgeslagen, kan je deze eenvoudigweg toevoegen aan een nieuwe handelsgrafiek. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op je trading grafiek en kies Sjabloon en Sjabloon laden.

Je kan meer lezen over sjablonen en profielen op de MQL4-website .

Een korte lijn tekenen in MetaTrader 4

Trendlijnen aan een grafiek toevoegen kan een zeer nuttige hulpmiddel zijn. Het standaardgedrag wanneer je de Draw trendlijn tool (de knop met de diagonale lijn op de werkbalk) gebruikt, is om een lijn te tekenen die helemaal tot aan de rechterkant van het scherm gaat. Het kan echter voorkomen dat je liever een kortere lijn gebruikt.

Om dit te doen, dien je het straalgedrag van je lijn uit te schakelen. Dubbelklik op jouw trendlijn. Dit zet de lijn in de bewerkingsmodus. Nu je het in de bewerkingsmodus hebt, klik je met de rechtermuisknop op de regel en kies je Trendlijn eigenschappen. Selecteer in het Trendlijn venster het tabblad Parameters en schakel Ray uit. Nu heb je korte trendlijnen.

Trendlijnen permanent maken in MetaTrader 4

Als je wilt dat een trendlijn voor een bepaald valutapaar de volgende keer dat je naar dat paar gaat opnieuw verschijnt, dan dien je je werk op te slaan als een sjabloon. Klik hiervoor op Grafiek in de menubalk bovenaan het platform en vervolgens op Sjabloon en Sjabloon opslaan of klik met de rechtermuisknop op je MetaTrader 4 handelsgrafiek en kies vervolgens Sjabloon en Sjabloon opslaan.

Als je MT4 afsluit en constateert dat je je analyseregels opnieuw wilt, dan hoef je alleen maar naar de Sjabloon te gaan en dan klik je op Sjabloon laden. Kies vervolgens de bestandsnaam waarvoor je je werk hebt opgeslagen en alle opgeslagen trendlijnen worden opnieuw weergegeven.

Hoe je een transactie kopieert met MetaTrader 4

Als je je afvraagt hoe je met MetaTrader 4 op meer dan één account tegelijkertijd kan handelen, dan kan je exact dezelfde transacties uitvoeren. Dit is het antwoord. Allereerst dienen we te kijken hoe we meerdere accounts in MetaTrader 4 kunnen gebruiken. Hiervoor dien je meer dan één versie van het MT4 platform op jouw computer te hebben geïnstalleerd, waarbij je voor elk een andere bestemmingsmap hoort te hebben. Je kan vervolgens inloggen op elk ander account, met behulp van een anders gelokaliseerde versie van MT4 voor elk account.

Voor het kopiëren van transacties moet elk account worden geconfigureerd om automatisch handelen toe te staan en om koppeling met dynamische bibliotheken toe te staan. Hiertoe klik je op Extra bovenaan het platform en selecteer je vervolgens Opties.

Vanuit het Opties venster kies je de tab deskundige adviseurs en controleer je de dozen voor toestaan Automated Trading en toestaan DLL invoer. De laatste stap is het installeren van een programma voor het kopiëren van handelsmerken voor MT4. Je zal veel voorbeelden van MetaTrader trading copy programma's vinden als je zoekt op de MQL5-website. Het gebruik van een Expert Advisor die je trading kopieert is daarom een methode om je bestaande account te koppelen aan een andere computer.

Een scherm groter maken bij MetaTrader 4

Er is slechts een beperkte ruimte beschikbaar op je scherm om de verschillende vensters weer te geven die je in MT4 voor je hebt. Het sluiten van bepaalde vensters zal daarom de resterende vensters vergroten.

Als je bijvoorbeeld de Navigator venster sluit, dan zullen trading charts groter worden en de nieuwe vrije ruimte innemen. Druk op CTRL + N om het Navigator venster aan en uit te zetten. Op dezelfde manier kan je CTRL + T gebruiken om het Terminal venster weer te geven en of weg te halen.

Hoe je in en uit zoomt bij MetaTrader 4

Je kan op een trading grafiek in en uitzoomen met de toetsen + en - (plus en min).

Hoe je in MetaTrader 4 scrollt

Je kan de cursortoetsen gebruiken om naar links en rechts over een kaart in MT4 te schuiven. De toetsen Page Up en Page Down gaan snel naar respectievelijk links en rechts.

Hoe je pips weergeeft in MetaTrader 4

Je kan je lopende winst voor je openstaande transacties volgen door te kijken op het tabblad Trade in het Terminal- venster (CTRL + T om het Terminal- venster te openen en te sluiten). Winst wordt standaard weergegeven in je stortingsvaluta, maar je kan er eenvoudig voor kiezen om deze als pips weer te geven. Om dit te doen, klik je met de rechtermuisknop in het venster Trade en selecteer je Profit. Kies vervolgens as pips in plaats van als stortingsvaluta. 10 punten zijn gelijk aan één pip met gedeeltelijke prijzen.

Waarschuwingen instellen in MetaTrader 4

Kies het tabblad Waarschuwingen in het Terminal- venster (CTRL + T om te openen en te sluiten). Klik met de rechtermuisknop ergens in het venster Waarschuwingen en kies Creeer. Je vult dan de criteria in, zoals op welke markt je de waarschuwing wilt plaatsen, welke waarde (dat wil zeggen, prijs); welke Voorwaarde van toepassing is (bijvoorbeeld als het Bod minder is dan een bepaalde prijs, of als de Vraag minder is dan een bepaalde prijs, enz.); en wanneer je wilt dat de waarschuwing vervalt.

E-mailwaarschuwingen inschakelen binnen MetaTrader 4

Gebruik de sneltoets CTRL + O om het venster Opties te openen en klik op het tabblad E-mail. Vervolgens dien je de velden in te vullen om in te stellen welk e-mailserver en e-mailadres wordt gebruikt voor het doorgeven van de e-mailmeldingen die je wilt ontvangen en ook naar welk e-mailadres je de meldingen uiteindelijk binnen wilt laten komen.

Klik eerst op Inschakelen en vul de verschillende velden in. Je kan SMTP configuraties (Simple Mail Transfer Protocol) vinden dat de moeite waard zijn om in te stellen. Het is dan verder aan te raden om een Gmail account aan te maken of te gebruiken als je al eentje hebt met als doel deze berichten door te sturen naar je Gmail account.

E-mailwaarschuwingen inschakelen in MetaTrader 4

Bron: MetaTrader 4-platform, januari 2018

Zorg ervoor dat j3 op Testen klikt om te controleren of het werkt voordat je op OK drukt.

Hoe je MetaTrader 4 updatet

MT4 moet zichzelf automatisch bijwerken naar de nieuwste versie wanneer een nieuwe update wordt uitgebracht door MetaQuotes, het softwarebedrijf achter de MetaTrader-platforms.

U kunt zien welke versie van MetaTrader 4 u gebruikt door op Help bovenaan het MT4-platform te klikken en vervolgens Info te selecteren .

Hoe MetaTrader 4 te updaten

Bron: MetaTrader 4, januari 2018

De Tijdzone wijzigen in MetaTrader 4

De tijdzone die wordt gebruikt in MT4 wordt bepaald door de broker die u gebruikt. Je kunt het niet lokaal op je apparaat wijzigen. Dus het enige echte antwoord op hoe de tijd op MetaTrader 4 te veranderen is om een makelaar te gebruiken die een andere tijdzone gebruikt.

Hoe je een server kan selecteren op MetaTrader 4

Selecteer Bestand in de menubalk bovenaan het MT4-platform en vervolgens Login to Trade Account. De popup biedt je een Server optie, van waaruit je een andere server kan opgeven als je dat wenst.

Hoe je de dagen in MetaTrader 4 markeert

Als je de sneltoetscombinatie CTRL + Y gebruikt om scheidingstekens weer te geven (of te verbergen), kan je de dagen duidelijk bij je MT4 grafieken per uur markeren. Bij een daggrafiek markeren de scheidingstekens het begin van de maand.

Hoe je MetaTrader 4 naar de standaardwaarden herstelt

Om een grafiek naar de standaardinstellingen te herstellen, klik je simpelweg met de rechtermuisknop op een grafiek en selecteer je Eigenschappen. Kies in het venster Eigenschappen het tabblad Algemeen en klik vervolgens onderaan op de knop Opnieuw instellen. Als je het volledig platform naar de standaard instellingen wilt herstellen, dan zal het nodig zijn om MT4 opnieuw op je computer te installeren.

Hoe je MetaTrader 4 ververst (refresht)

Als je MT4 voor een lange tijd open hebt staan, dan zie je soms dat er gegevens missen in je handelsgrafiek. Mogelijk kan je dit met simpelweg oplossen met een refresh. Om dit te doen, klik je met de rechtermuisknop op je grafiek en selecteer Vernieuwen (Refresh) in het menu. Soms is er wat meer nodig om je grafiek weer up-to-date te hebben. Je voert dan een handmatige reset uit van je handelsgrafiek. Zie hieronder de instructies van een reset.

Hoe je MetaTrader 4 reset

Druk op F2 om het Historie centrum te openen en doorzoek vervolgens de map voor het instrument en de tijdsframe dat je wilt vernieuwen. Dubbelklik op de tijdsframe en het venster wordt gevuld met allerlei gegevens. Selecteer alle waarden door in de eerste cel te klikken, vervolgens houd je de Shift toets ingedrukt en dan scroll je helemaal naar beneden tot de laatste cel en je klikt dan met je rechtermuisknop op de laatste cel.

Klik op Verwijderen (Delete) en alle waarden verdwijnen uit één rij. Klik op Delete opnieuw om deze laatste rij te verwijderen. Vervolgens staat er in je grafiek Waiting to Update. Als deze niet volledig opnieuw wordt gevuld, dan probeer je een ander tijdsbestek en ga je daarna terug. Mogelijk dien je ook met de rechtermuisknop te klikken en dan kies je Vernieuwen. Wanneer de trading chart opnieuw wordt gevuld, zou dit eventuele ontbrekende gegevens in je grafiek opvullen.

Hoe je je MetaTrader 4 account nummer kan vinden

Je kan het account nummer zien waarmee je bent ingelogd door naar de Navigator te gaan (CTRL + N om te openen en te sluiten). Er hoort een map Accounts in de Navigator te zijn, die je boven de map Indicators vindt. Je kan daar vervolgens je account nummer vinden.

Een nieuwsfeed ontvangen in MetaTrader 4

Je kan de nieuwsfeed in MetaTrader 4 openen via het Terminal- venster. Gebruik CTRL + T om het Terminal- venster te openen of te sluiten en klik vervolgens op het tabblad Nieuws.

MetaTrader 4 versnellen

Als je veel grafieken op hebt staan die al lang actief zijn, kan MT4 langzaam werken als u niet genoeg vrije RAM-geheugen beschikbaar hebt op uw apparaat. Een manier om dit probleem op te lossen, is door te zorgen voor minder gegevens in elke grafiek.

Je kan dit doen door op Tools in de menubalk bovenaan het platform te klikken en Opties te selecteren (of gebruik de sneltoets van CTRL + O). Verlaag in dit venster de Max balken in de geschiedenis en de Max balken in de trading chart naar kleinere waarden. Door MT4 regelmatig opnieuw op te starten, kunt u traagheidsproblemen trager maken, net als eventuele Expert Advisors die je niet gebruikt.

Hoe je een EA instelt in MetaTrader 4

Expert Advisors of EA's voeren automatische functies uit in MT4, zoals voorgeschreven door hun ontwikkelaar. Je kan ze beschouwen als handel robots en analyserobots. Je kan een EA maken door de MetaEditor te openen.

De snelste manier om dit te doen, is door op F4 te drukken (u kunt ook met de rechtermuisknop klikken op Expert-adviseurs in MT4's Navigator en Create in MetaEditor selecteren, en er is ook een pictogram op de werkbalk voor dit specifieke doel). Klik in de MetaEditor op Nieuw om de MQL4 wizard te starten. Deze helpt je bij het maken van een nieuwe expert advisor.

Misschien vind je het makkelijker om een EA te downloaden en te installeren in plaats van dat je een eigen EA creëert. De manier om een EA in te stellen binnen MT4 is vrijwel hetzelfde als het installeren van een aangepaste indicator. Zoek eerst het bestand op je computer voor de EA en kopieer het dan naar je klembord. Ga in MT4 naar Bestand en selecteer Datamap openen.

Open in het nieuwe venster de map MQL4 en dan ga je naar de map Experts. Plak je gekopieerde EA bestand in deze map. Je start dan nu MT4 opnieuw op. De nieuwe EA moet nu worden weergegeven in je lijst met expert advisors in de navigator. Klik op de EA en sleep deze naar een trading chart om hem vervolgens te gebruiken.

Scripts installeren in MetaTrader 4

Als je een trading script hebt aangeschaft, zorg er dan voor dat je de bijbehorende installatie instructies leest en volgt. Over het algemeen is het toevoegen van een script vergelijkbaar met het installeren van een EA zoals hierboven is beschreven.

Kopieer het bestand naar je klembord. Klik op het tabblad Bestand links bovenaan het MT4 platform en selecteer Data map openen. Je opent dan de map MQL4 en je zoekt naar de map met Scripts. Open de map waar de de Scripts zitten en plak het gekopieerde bestand daarin.

Hoe je in MetaTrader 4 programmeert

Je kan programma's voor MetaTrader 4 maken met behulp van de MQL4 programmeertaal. De beste plaats om te beginnen voor als je meer wilt weten over coderen voor MetaTrader 4 is de MQL4-website .

Een Fast Artificial Neural Network Library (FANN) maken voor MetaTrader 4

Dit gedeelte is voor als je bekend bent met het concept van Fast Artificial Neural Networks en een aanleg hebt om te programmeren met de MQL4 taal dat gebruikt wordt voor MetaTrader, en je hebt de vaardigheden om een kunstmatig neuraal netwerk met MT4 te maken, dan kan daar aan werken.

Om dit te doen, dien je de Fast Artificial Neural Network Library (FANN) te gebruiken om een netwerk van neuronen te creëren. Die kan je dan trainen om marktgegevens te begrijpen en handelsfuncties uit te voeren als onderdeel van een EA die je programmeert en gebruikt.

Hoe gebruik je MetaTrader 4 - Nog een laatste woord

We hopen dat je nu na het lezen van deze handleiding over MetaTrader 4, iets hebt opgestoken. De beste manier om deze tips en technieken verder in te laten zinken, is natuurlijk om ze dan zelf uit te proberen met MetaTrader 4. Als je je afvraagt hoe je handelt met MetaTrader 4 zonder echt geld te riskeren, dan kan je dat doen door een demo trading account aan te maken. Elke positie die je opent en sluit met je demo rekening is geheel zonder risico, waardoor het een perfecte manier is om te experimenteren met je trading acties en strategie en verder ontdek je zo hoe MetaTrader werkt.

Zodra je je zelfvertrouwen, een strategie en een plan hebt opgebouwd via handelen op een demo account en klaar bent om te handelen met echt geld, dan kan je een een live trading account openen. Hoe maak je dan een live account aan? Lees daarvoor onze pagina over een rekening openen om erachter te komen hoe je een handelsaccount opent.

MetaTrader 4

Gerelateerde Trading artikelen:

Risicowaarschuwing

CFD`s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 83% van de retail beleggers lijdt verlies op de handel in CFD`s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD`s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.