Admiraal Markets Group bestaat uit de volgende ondernemingen:

Admiral Markets UK Ltd

Gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA)
 • Hefboom tot:
  1:30 voor retail clienten,
  1:500 voor professionele cliënten
 • FSCS bescherming
 • Negatieve balans bescherming
DOORGAAN
Door het selecteren van een van deze toezichthouders/ondernemingen zal de overeenkomstige gegevens worden weergegeven over de gehele website. Als u informatie van een andere toezichthouder/onderneming wilt zien, gelieve deze te selecteren.
Door het selecteren van een van deze toezichthouders/ondernemingen zal de overeenkomstige gegevens worden weergegeven over de gehele website. Als u informatie van een andere toezichthouder/onderneming wilt zien, gelieve deze te selecteren.

Crude Oil Trading - Handelen In Crude Oil

Leestijd: 16 minuten

Handelen in Crude oil - crude oil Trading

Is het u ooit opgevallen hoe crude oil handel (ruwe olie investeren) de tendens heeft volatiele koersbewegingen te vertonen? Deze prijsfluctuaties maken het voor vele traders interessant te participeren in crude oil handel. Trading crude oil CFDs ofwel WTI trading kan op eenvoudige wijze via een online handelsplatform.

Dit artikel geeft informatie over hoe crude oil handelsprijzen bewegen en waarom, welke factoren van invloed zijn op de olieprijs. We zullen belichten hoe trading crude oil werkt, hoe traders handelen in crude oil en de risico's die gepaard gaan met de crude oil trading. Ten slotte zullen we enkele populaire crude oil trading strategies bespreken.

De Grondbeginselen Van Crude Oil Trade Commodities

Ruwe olie is ongeraffineerde aardolie en fossiele brandstof. Het is samengesteld uit koolwaterstof-afzettingen en andere organische materialen. Het kan worden verfijnd voor de productie van benzine, diesel, petrochemicaliën (zoals plastic), meststoffen en zelfs medicijnen. Crude oil handel is een fundamenteel en kritisch onderdeel van de wereldeconomie en heeft daarom een beduidende impact op ons dagelijks leven. Niet voor niets worden de ontwikkelingen op het gebied van trading crude oil nauwlettend gevolgd door economen, bedrijven en handelaren.

De prijsbeweging van crude oil trading is erg belangrijk. Wanneer de crude oil trade prijs stijgt, verhoogt dit de kosten voor de consument rechtstreeks (benzineprijzen) en indirect (producten gemaakt op basis van olie of als grondstof voor productie). Goedkopere olie leidt tot lagere kosten voor consumenten.

beleggen olie - crude oil metatrader web

De langetermijneffecten van Veranderingen in Crude Oil Handelsprijzen

 • Hogere crude oil handelsprijzen maken producten doorgaans duurder. Als gevolg van inflatie en renteverhogingen die hierop kunnen volgen, wordt de economische groei ondermijnd.
 • Lagere crude oil trading prijzen leiden doorgaans tot betere betaalbaarheid van producten. Het houdt in dat inflatie en renteverhogingen lager kunnen uitvallen, hetgeen de economische groei stimuleert.
 • Extreem lage crude oil trade prijzen echter, kunnen het aanbod doen dalen. Olie producenten zullen geneigd zijn hun gebruikelijke productieniveau te verminderen of nieuwe olieprojecten (tijdelijk) op te schorten.

De belangrijkste Factoren die Crude Oil Handelsprijzen Beïnvloeden

Crude oil trade prijzen veranderen regelmatig en fluctueren van minuut tot minuut. De prijzen worden beïnvloed door een groot aantal factoren. Dit zijn de belangrijkste factoren:

 • Toename of afname van het aanbod door de olieproducenten
 • Toename of afname van de vraag door olie-gebruikers en importeurs
 • Subsidies voor oliemaatschappijen en energiebedrijven
 • Internationale politiek - relaties en afspraken tussen landen
 • Interne politiek van een olieproducent
 • Totale aanbod van olie wereldwijd
 • Concurrentie van andere energiebronnen
 • Geopolitieke spanningen en onzekerheid (neigt de prijzen te verhogen)
 • Gebruik van olie en de vooruitzichten hiervan

Hoe vraag en aanbod van invloed zijn op de crude oil trading prijs is als volgt uit te leggen. Over het algemeen daalt de crude oil handelsprijs wanneer er sprake is van een aanbod surplus. Het aanbod is groter dan de vraag. Minder aanbod en meer vraag doen crude oil trade prijzen stijgen. Er zijn twee belangrijke factoren die vraag en aanbod sturen:

Crude Oil Trading - Levering, Olieproductie Niveau's

Olie is een energiebron die niet in elk land aanwezig is - de productie van olie is redelijk geconcentreerd. Olie wordt geproduceerd in 100 landen, wat ongeveer de helft van het totale aantal landen ter wereld opmaakt. Vijf van deze landen zijn verantwoordelijk voor ruim 48% van de totale productie van ruwe olie ter wereld. Dit houdt in dat deze olieproducerende landen en olie-associaties (zoals Opec) aanzienlijke macht hebben om het aanbod- en de crude oil handelsprijs te controleren.

Ze kunnen hun olieproductie verlagen om te voorkomen dat de prijzen dalen. Daarentegen kunnen ze hun olieproductie verhogen wanneer zij de crude oil trade prijs gunstig (dus hoog genoeg) achten.

crude oil trading - leren beleggen olie & investeren crude oil

Crude Oil Trading - Vraag, Gezondheid van de Wereldeconomie

De vraag naar, en handel in crude oil, groeit doorgaans wanneer de algehele wereldeconomie goed presteert. Consumenten kopen meer producten, welke gemaakt zijn met grondstoffen zoals olie. Dit veroorzaakt een kettingreactie, bedrijven zullen naar aanleiding van de toename in vraag, meer goederen verzenden en vervoeren. In een zwakke(re) wereldeconomie ziet men het tegenovergestelde effect, de vraag naar en handel in crude oil verminderen.

Handelen in Crude Oil - Trading Crude Oil

Zoals in elke andere soort handel, nemen traders bij crude oil trading risico's om winst te maken en kunnen zij in dat proces hun handelskapitaal (deels) verliezen. Dit risico wordt afgezet tegen de mogelijkheid om winst te maken, door in te spelen op de fluctuaties in de crude oil handelsprijs:

 • Plaatsing van een buy- of long positie bij verwachte stijging van de crude oil handelsprijs, of:
 • Plaatsing van een sell of short trade, in anticipatie van een crude oil handelsprijs daling

Traders kunnen verschillende vormen van fundamentele, technische of wave analyse gebruiken om meer inzicht te krijgen in de verwachte richting van de crude oil trading prijs. Houdt er echter rekening mee dat elke transactie kan eindigen in winst of verlies, analyse biedt geen garantie voor prijsbeweging of richting.

Handelen in Crude Oil - Beleggen olie / crude oil MetaTrader

Handelen in crude oil ofwel crude oil trading kan online door gebruik van de (crude oil MetaTrader) software. kunt hiervoor een demo rekening of een live trading-account openen. Traders gebruiken trading platforms zoals MetaTrader 4 (MT4) of MetaTrader 5 (MT5) om trades in te voeren, te beheren en te sluiten. Crude oil trading CFD's ziet toe op koopt en verkoop van de grondstof ruwe olie.

Admiral Markets biedt de mogelijkheid om te handelen op MT4 en MT5, evenals via MetaTrader WebTrader (voor traders die geen software willen downloaden, maar prefereren hun webbrowser te gebruiken om te handelen). Admiral Markets biedt tevens toegang tot de exclusieve MetaTrader Supreme Edition, een plug-in voor MT4 en MT5. Deze add-on die biedt de crude oil trader extra hulpmiddelen, zoals: de 'Mini Terminal', de 'Tick Chart Trader', toegang tot nieuws in realtime, en nog veel meer.

Crude oil MetaTrader

Crude Oil Handel - Trading Crude Oil CFD's

CFD betekent contract for difference. Wanneer u participeert in trading crude oil CFD's, kunt op eenvoudige wijze koersschommelingen in olie futures en opties traden. U kunt profiteren van de veranderingen in de crude oil handelsprijs zonder dat u daadwerkelijk bezit hoeft te nemen van het product of het contract. Voor crude oil traders is dit een groot voordeel. Crude oil trading ofwel WTI trading en handelen in andere financiële markten en instrumenten kan namelijk eenvoudigweg door gebruik van uw online trading platform.

Crude Oil Handel - De Definitie van WTI Trading

WTI trading duidt op het handelen in de West Texas Intermediate grondstof. Dit is een van de twee populairste en bekendste benchmarks voor crude oil trading op MetaTrader. De tweede categorie is Brent Crude.

Aan de Slag met Crude Oil Handel - Crude Oil MetaTrader Handel

U kunt in drie simpele stappen aan de slag met Crude Oil MetaTrader handel:

De voordelen van trading crude oil CFD's - Trading WTI

WTI Trading biedt meerdere voordelen, maar de volatiliteit (grote prijsbewegingen) is waarschijnlijk het voornaamste. De crude oil trade prijs vertoont gewoonlijk aanzienlijke schommelingen, zoals u in de illustratie hieronder kunt aflezen. De crude oil handelsprijs bewegingen biedt crude oil traders de mogelijkheid te profiteren van entries op verschillende tijdsframes. Denk aan intraday- trading, intra-week trading of swing trading.

crude oil metatrader - investeren in crude oil

Bron: Admiral Markets MT5 met MTSE Add-on WTI CFD van 5 januari 2017 tot 12 september 2018 - uitgevoerd op 12 september 2018 om 5:00 PM GMT

Trading Oil Strategies - Trading WTI CFD

Wanneer u een broker en een crude oil trading platform heeft gevonden, welke u in staat stelt te participeren in online crude oil trading tegen de meest gunstige voorwaarden, is het zaak u te verdiepen in de verscheidene crude oil trading strategies. U zal moeten bepalen hoe u, vanuit strategisch perspectief ruwe olie (WTI) zal verhandelen. Een passend crude oil trading systeem splitst zich uit in twee voorname elementen.

Het is van cruciaal belang om in WTI trading een goed risicobeheer systeem te implementeren. Daarnaast is het waardevol om specifieke crude oil trading strategies toe te passen. De meeste trading methoden kunnen worden opgesplitst in verschillende stijlen en op basis van de gebruikte tijdframes. De voornaamste crude oil trading strategies en methoden voor trading crude oil CFD's zijn als volgt te vervatten:

Crude Oil Trading stijlen

 1. Fundamentele analyse: onderzoek, analyse en gebruik van statistische- en economische data, nieuwsgebeurtenissen en verklaringen, om toekomstige vraag en aanbod in crude oil handel te beoordelen.
 2. Technische Analyse: deze techniek analyseert grafieken van crude oil handelsprijs. Aan de hand van candlesticks of bar (formaties) en technische indicatoren tracht men crude oil trade- opstellingen te identificeren die een hogere waarschijnlijkheid vertegenwoordigen.
 3. Wave analyse: deze methode analyseert crude oil trading prijspatronen in de grafiek om inzicht te krijgen in de context en de marktstructuur. Op basis hiervan beoordeeld men of er crude oil trade mogelijkheden zijn.

Crude Oil Trading Timeframes

  1. Lange termijn crude oil traders gebruiken hogere timeframes zoals maandelijkse, wekelijkse of dagelijkse grafieken.
  2. Swing traders zijn gericht op het middellange tijdsbestek zoals wekelijkse, dagelijkse en intraday trading grafieken zoals H4 charts (4 uurs)
  3. Intra-week crude oil traders raadplegen dagelijkse grafieken en gebruiken H4 en H1 grafieken voor plaatsing van hun crude oil trades.
  4. Intra-day crude oil traders gebruiken lagere tijdframes, H1 en M15 (15 minuten) charts
  5. Scalpers gebruiken zeer lage time frames, zij richten zich op M5 en M1 grafieken

Crude Oil Trading Strategies - De Belangrijkste Elementen van Crude Oil Trading Systemen

Hoewel traders alle tijdframes en stijlen kunnen combineren, zijn bepaalde handelssystemen erg populair onder crude oil traders. De meest voorkomende methoden zijn:

 • De combinatie van fundamentele en lange termijn crude oil trading analyse: Crude oil traders die zich richten op WTI trading met behulp van fundamentele analyse, kunnen de langetermijnprognoses gebruiken om crude oil trades op de hogere timeframes in te stellen. Fundamentele veranderingen ontwikkelen zich langzamer, er zullen minder crude oil trade-opstellingen zijn, wat deze aanpak minder tijdsintensief maakt.
 • Fundamenteel en kortlopend: wanneer traders data-releases en nieuws voor handelsdoeleinden gebruiken, richten zij zich meestal op korte en snelle crude oil trade-opstellingen. De posities worden geplaatst over een lager tijdsbestek. Deze groep crude oil traders gebruikt specifieke hulpmiddelen om de impact van economische publicaties, voorspellingen en gebeurtenissen te monitoren. Admiral Markets biedt een 'Crude oil Trading Calendar' die u kan voorzien van deze informatie.
 • Wave analyses op (middel)lange termijn: wave patronen zijn het meest bruikbaar voor trading crude oil CFD's bij gebruik van grafieken van 1 uur of hoger. Wanneer u begint met toepassing van wave analyse, is het wellicht effectief om u eerst te richten op de H4 grafieken en hoger. Het interpreteren van golf - of wave patronen vereist ervaring. Het is doorgaans duidelijker en gemakkelijker om de dynamiek op een hogere tijdframe-grafiek te identificeren en te interpreteren.
 • Technische analyse op de middellange termijn: Hoewel technische analyse kan worden gebruikt voor lange termijn handel op hogere tijdsframes, wordt het doorgaans gebruikt voor relatief snellere in- en uitgangsposities. WTI trading kan worden ondersteund door gebruik van technische hulpmiddelen. De hiermee geboden bevestiging en verfijning maakt het trading plan van de crude oil trader robuuster. Tools omvatten bijvoorbeeld trendlijnen, voortschrijdende gemiddelden, Fibonacci, en oscillatoren.
 • Technische analyse en korte termijn crude oil trading: scalping crude oil handelaren zijn geneigd indicatoren te gebruiken die automatisch berekeningen maken, denk aan indicatoren zoals de Parabolic, Keltner Channel, en Pivot Points. De scalping crude oil trader moet beslissingen nemen op basis van de snelle veranderingen in de WTI trading. Eerdergenoemde tools zijn hier beter toe geschikt dan handmatige tools zoals bijvoorbeeld trendlijnen en Fibonacci.
 • Combinatie van alle drie: sommige crude oil traders willen zichzelf niet beperken en combineren de drie methoden. Hoewel het een voordeel is kan zijn wanneer crude oil traders verschillende visies overwegen, bestaat ook het risico dat ze vast komen te zitten in een "analyse-verlamming" waardoor zij niet in staat zijn om een beslissing te nemen.

Uw Crude Oil Trading Plan - Crude Oil Handelsstrategie

Een trading plan is persoonlijk en afhankelijk van de stijl van de crude oil trader en de gekozen aanpak. Er zijn enkele kern-elementen te benoemen die in vrijwel elk trading plan terugkomen, ongeacht de uw crude oil trading strategy. Crude oil trading systemen bevatten meestal de volgende belangrijke componenten:

 • De vorm van analyse
 • Timeframes
 • Risicomanagement benadering
 • Ingang methoden - aan welke condities moet uw crude oil trade set up voldoen.
 • Filters - geven uw indicatoren redenen om geen crude oil trade te plaatsen aan?
 • Trade management (inclusief markt uitgang niveau en stop loss punten potentiële doelen)
 • Feedback en evaluaties ter verbetering van uw crude oil trading strategy

Het is de moeite waard om alle aspecten zorgvuldig te overwegen alvorens te beginnen aan crude oil handel. Dit helpt crude oil traders een meer consistente aanpak te ontwikkelen en constant te verbeteren.

Voorbeelden van crude oil trading strategies

Laten we een voorbeeld van een discretionaire, technische handelsbenadering voor toepassingWTI CFD 4-uur grafiek bekijken. Deze crude oil trading strategie maakt gebruik van technische hulpmiddelen.

Houdt in gedachten dat dit slechts een eenvoudig voorbeeld is om aan te geven hoe crude oil traders verschillende hulpmiddelen en indicatoren kunnen combineren om handelsbeslissingen te nemen. Deze handelsmethode is niet getest in real time marktomstandigheden en dient slechts ter illustratie van een mogelijke crude oil trading systeem.

De crude oil trading strategie is een voorbeeld gebaseerd op een enkelvoudige tijdframe-analyse (4-uur grafiek), gebruikmakende van het MT5-platform en de MetaTrader Supreme Edition-plugin.

Voeg de volgende tools toe aan uw MT4- of MT5-platform:

 • crude oil metatrader - crude oil trading strategy

Bron: Admiral Markets MT5 met MTSE Add-on WTI CFD van 17 augustus 2018 tot 12 september 2018 - uitgevoerd op 12 september 2018 om 5:00 PM GMT

Stappenplan:

 • Analyse: handel in de richting van de trend. Gebruik de voortschrijdende gemiddelden om de trend te bevestigen:
  1. Long posities, naar aanleiding van sluiting boven de 100 EMA.
  2. Short crude oil trades, bij sluiting onder de 100 EMA.
 • Ingang-methode: Breakout crude oil trading strategy
  1. Breakout met sluiting van een bar of candlestick boven het Keltner Channel - weerstand niveau, voor long opstellingen.
  2. Breakout short crude oil trade, bij sluiting van een candlestick of bar het Keltner Channel - steun niveau.
 • Stop loss:
  1. Traders kunnen stop loss gebruiken boven of onder de dichtstbijzijnde fractal, de tweede candlestick lager of hoger, of de dichtstbijzijnde candlestick 'close' laag of hoog.
  2. Zodra de crude oil handelsprijs zich weer in de Keltner Channel bevindt, kan men uitkijken naar nieuwe breakout posities.
 • Trade management: gebruik een trailing stop loss en houdt deze in werking tot de break. Zorg dat uw crude oil trade minstens 1:1 beloning - risico-ratio potentieel.heeft.
 • Exit methode: neem recente steun- en weerstand niveau's in acht, of richt op de wekelijkse Pivot Points.

crude oil trading strategies

Bron: Admiral Markets MT5 met MTSE Add-on WTI CFD van 5 juni 2018 tot 3 juli 2018 - uitgevoerd op 12 September 2018 om 5:00 PM GMT

beleggen olie - investeren in crude oil

Bron: Admiral Markets MT5 met MTSE Add-on WTI CFD van 5 januari 2017 tot 12 september 2018 - uitgevoerd op 12 september 2018 om 5:00 PM GMT

Filter uw opstellingen - probeer opstellingen te vermijden die te dicht bij recente ondersteuning of weerstand niveau's liggen. Zorg ervoor dat uw crude oil trade set-up voldoende ruimte heeft een redelijke potentiële reward-to-risk ratio te genereren. Traders kunnen dit als volgt doen:

 • Gebruik lange termijn voortschrijdende gemiddelden:
  • Plaats geen short posities in als de crude oil handelsprijs boven het gebruikte lange termijn voortschrijdend gemiddelde ligt.
  • Voer geen long crude oil trade positie in wanneer de prijs boven een voortschrijdend kortetermijngemiddelde ligt
 • Gebruik control + Y om horizontale niveaus toe te voegen. Controleer de toppen en dalen van de laatste twee cycli voor plaatsing van deze horizontale trendlijnen.
 • Zorg ervoor dat de ruimte tussen de invoer, en de boven- of onderkant (beloningspotentieel) niet kleiner is dan de stop loss-omvang. Het crude oil trade invoer niveau tot stop loss-plaatsing risico vertegenwoordigt het risico.

Bron: Admiral Markets MT5 met MTSE Add-on WTI CFD van 11 januari 2018 tot 8 februari 2018 - uitgevoerd op 12 september 2018 om 5:00 PM GMT

Nogmaals, dit is geen volledig crude oil trading handelssysteem, maar slechts een combinatie van hulpmiddelen en indicatoren die illustreren hoe crude oil traders een handelssysteem kunnen opbouwen. Bedenk dat crude oil trading strategies en ideeën eerst op een demo-account dienen te worden getest.

Het beste platform voor Crude Oil Trading

Het beste platform voor de crude oil trading (handel in ruwe olie) of WTI trading is MetaTrader Supreme Edition. Het Crude Oil MetaTrader-platform biedt een grafisch platform dat gemakkelijk in gebruik en navigatie is. Traders kunnen het WTI-instrument en een breed scala aan andere financiële instrumenten bekijken, waaronder Forex, CFD's, CFD's op andere grondstoffen, en aandelen indices.

De Supreme Edition-plugin van Admiral Markets biedt een lange lijst aan extra indicatoren en hulpmiddelen welke geen onderdeel zijn van het standaard MetaTrader-pakket zijn. De extra functies omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de sentiment-trader, de miniterminal, de trade-terminal, de tick chart-trader, de handelssimulator, minigrafieken die perfect zijn voor meerdere tijdframe-analyses. Het indicator pakket omvat naast de Pivot Points en de Keltner Channel, waar eerder aan gerefereerd is, vele andere nuttige indicatoren voor gebruik in een crude oil trading strategy.

crude oil trading demo account

Over Admiral Markets

Als gereguleerde broker, verlenen wij toegang tot de meest gebruikte trading platformen ter wereld. U kan bij ons ETF's en CFD's op Forex, indices, grondstoffen, aandelen, obligaties en cryptocurrencies verhandelen.

Risicowaarschuwing

CFD`s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 83% van de retail beleggers lijdt verlies op de handel in CFD`s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD`s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.