Wave analyse EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY 29-08

Augustus 30, 2016 12:54

De US Dollar (USD) lijkt de winnaar te zijn van de afgelopen handelsweek. De EUR/USD maakt een bearishe ommekeer bij het 61,8% Fibonacci niveau, welke deel is van een grotere samentrekkende driehoek. Het GBP/USD maakt ook deze bearische ommekeer maar zit nog steeds in het bull kanaal. En de USD/JPY toont inderdaad, zoals verwacht op basis van de dagelijkse Wave analyse, een bullish breek. Lees de lange termijn Wave analyse hieronder voor de recente outlook en schuif aan bij onze wekelijkse live webinars.

Analyse EUR/USD

De EUR/USD heeft een ommekeer gemaakt bij het 61,8% Fibonacci niveau. De grote bearish candle op vrijdag duidt op een breek van de steun. (groene stippellijn). Ondanks dat de bearish break out op een nieuwe neergaande kan wijzen, lijkt het voor dit moment meer voor de hand liggend dat de koers een grote consolidatiezone aan het bouwen is via een ABCDE samentrekkende driehoek (groen) grafiekpatroon. Een bullishe steun zone kan worden verwacht bij de 50% en 61,8% Fibonacci niveaus van waves 'D vs B' welke hun eigen steunlijnen dichtbij hebben (groen). Een breek onder de steunlijnen (groen) kan het signaal zijn dat een grotere driehoek zich niet zal vormen en een neergaande trend meer voor de hand liggend wordt.

EUR-USD-dag-grafiek-wave analyse-29-08-2016EUR/USD dag grafiek

De contrasterende ABCDE driehoek formatie (groen) is typisch voor een wave 4 (blauw). Op het moment lijkt de prijs in het D gedeelte te zitten. Alternatieven zijn dat de prijs uitbreidt naar het E gedeelte of dat wave E al compleet is op de huidige hoogte. Een breek onder de steun (blauwe lijnen) is nodig voordat de afronding van wave 4 (blauw) voor de hand ligt. Belangrijke steunniveaus zijn 1,08 (groen) en de bodem (blauw). Wave E (groen) kan niet breken boven het beginpunt (top) van wave C (groen) anders is het driehoek grafiekpatroon ongeldig, wat gemarkeerd is als het 100% Fibonacci niveau 1,1616.

EUR-USD-week-grafiek-wave analyse-29-08-2016EUR/USD week grafiek

De EUR/USD moet door de steunniveaus (groen) breken voordat de start van wave 5 (blauw) en wave C (paars) kan worden bevestigd.

EUR-USD-maand-grafiek-wave analyse-29-08-2016EUR/USD maand grafiek

Analyse GBP/USD

Het GBP/USD toont sterke bearish prijs actie bij de steun trendlijn (rood). De Cable lijkt een bearish ommekeer te maken. Een breek van het kanaal (groen/oranje) kan duiden op een bearish break out. Dit kan een test zijn voor de bodem en steunniveau (groen). Een breek onder die steun kan een wave 5 (blauw) compleet laten maken of wave 5 (blauw) laten uitbreiden met een interne 5 wave aangegeven door wave 1-2 (roze). Een bullishe kaats op de bodem (groen) zal de wave veranderen in een samentrekkende driehoeksformatie.

GBP-USD-dag-grafiek-wave analyse-29-08-2016GBP/USD dag grafiek

Het GBP/USD is dalende binnen een impulsieve wave C (groen) maar houdt op het moment een pauze (groene/rode lijnen). Wave 5 (paars) kan substantieel lager uitkomen door het grote bearish momentum.

GBP-USD-week-grafiek-wave analyse-29-08-2016GBP/USD week grafiek

Het GBP/USD beweegt naar de Fibonacci niveaus van wave 'C vs A'. Elke bearishe voortzetting zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de prijs terugvalt naar lagere Fibonacci niveaus.

GBP-USD-maand-grafiek-wave analyse-29-08-2016GBP/USD maand grafiek

Analyse USD/JPY

De USD/JPY kaatst bij het steunniveau van een wave 123 (blauw) zoals verwacht. De prijs kan de impuls richting de top (rood) van het neergaande trendkanaal voortzetten. Een bearishe kaats kan er op duiden dat wave 1 (paars) compleet is.

USD-JPY-dag-grafiek-wave analyse-29-08-2016USD/JPY dag grafiek

De USD/JPY lijkt een 2e terugtrekking te maken naar het 50% Fibonacci niveau van wave 'B vs A' en gebruikt de steun zone voor een bullish kaats.

USD-JPY-week-grafiek-wave analyse-29-08-2016USD/JPY week grafiek

De USD/JPY maakt waarschijnlijk van de wave A (groen) swing een retracement via wave B.

USD-JPY-maand-grafiek-wave analyse-29-08-2016USD/JPY maand grafiek