Waarom actieve traders met lage spreads handelen

Mei 11, 2017 11:00

Traders Lage Spreads

Spread reductie kan opwindend zijn voor traders. Het vooruitzicht van "gratis" geld met een goede scalping strategie kan traders de mogelijkheid bieden om meer trades te doen.

Laten we eens een voorbeeld bekijken.

We vergelijken het valutapaar EUR/USD (1 pip spread) en een valutapaar met een hogere spread, zoals bijvoorbeeld AUZ/NZD (6-10 pips).

Vraag jezelf af of je EUR/USD succesvol zou kunnen traden met een spread van 6-10 pips. Het antwoord is duidelijk. Veel trading systemen zullen hopeloos falen, omdat de meeste trading systemen zijn geoptimaliseerd om te handelen met lage spreads. Wanneer het op scalpen aankomt is dit een vereiste.

Andere belangrijke factoren om te overwegen:

  • ATR
  • Correlatie
  • Spread percentage

ATR - een indicator voor volatiliteit

Average True Range (ATR) is een indicator die volatiliteit meet. Hoe hoger de ATR, hoe hoger de volatiliteit.

Hypothetisch, zoals in het bovenstaande scenario, als je zou moeten kiezen tussen de AUD/NZD die gemiddeld 60 pips beweegt met een spread van 6-10 pip spread, of de EUR/USD die gemiddeld 90-120 pips beweegt met een spread van 1 pip. Dan is de keuze duidelijk welk valutapaar je zou moeten handelen en welke je moet vermijden.

Er vinden logischerwijs hogere koersbewegingen plaats in een valutapaar met hoge ATR.

Correlatie meet (on)gelijke richting

Met correlatie dienen we ook rekening te houden. In financiële begrippen is correlatie de numerieke maatstaf voor de relatie tussen twee variabelen. De correlatiecoëfficiënt wordt gemeten tussen -1 en +1.

Een correlatie van +1 geeft aan dat de twee valutaparen in dezelfde richting zullen bewegen. Een correlatie van -1 geeft aan dat de twee valutaparen in tegenovergestelde richtingen zullen bewegen. Een correlatie van 0 geeft aan dat de relatie tussen de valutaparen volledig arbitrair is.

De correlatietabel is een onderdeel van onze plug-in voor MetaTrader 4: MT4 Supreme, waarmee je je handelsbeleving met ruim 60 innovatieve features kan boosten.

In de tabel zie je dat de EUR/GBP en de GBP/USD negatief gecorreleerd zijn (-98/-0,98). Dit betekent dat deze paren volledig in tegenovergestelde richting bewegen.

Wanneer je de huidige ATR van EUR/GBP (70) vergelijkt met de ATR van GBP/USD (128), is het eenvoudig om te zien welke van deze twee te handelen. De spread op EUR/GBP is 2,5 pips terwijl de spread op GBP/USD 1,4 pips bedraagt.

20% korting op spread 5 valutaparen

Tot 3 maart 2017 biedt Admiral Markets een korting van 20% op de spreads van de volgende instrumenten:

  • EUR/USD – Gebruikelijke spread 1,0 – wat een potentieel voordeel inhoudt van 2 USD per lot, of 200 USD per 100 lots.
  • GBP/USD - Gebruikelijke spread 1,4 potentieel voordeel 3 USD per lot, 300 USD per 100 lots.
  • USD/JPY - Gebruikelijke spread 1,1 - potentieel voordeel 3 USD per lot, 300 USD per 100 lots.
  • USD/CAD - Gebruikelijke spread 1 - potentieel voordeel 3 USD per lot, 300 USD per 100 lots.
  • GOLD - Gebruikelijke spread 18 - potentieel voordeel 4 USD per lot, 400 USD per 100 lots.

Spread percentage

Fluctuaties in de spread kunnen mede afhangen van de liquiditeit in de markt. Een markt is liquide wanneer er dagelijks veel trades worden gedaan en er veel actieve traders actief zijn. De Forex markt is extreem liquide, honderden banken en miljoenen particulieren verhandelen dagelijks valutaparen.

De spread wordt dan gedeeld door de gemiddelde dagelijkse range van een valutapaar. Dit brengt een percentage dat ons meer vertelt over hoeveel de spread precies kost. Hoe lager, hoe beter.

Een hoge spread kan de winst van de dagelijkse range berekend door de ATR verlagen. Laten we naar een aantal voorbeelden met gebruikelijke spreads en de ATR bekijken.

Instrument ATR Gebruikelijke Spread Spread als % ATR
EUR/USD 87 1 pip 1/87=1,14%
GBP/USD 163 1,4 pips 0,85%
USD/JPY 151 1,1 pips 0,72%
USD/CAD 122 1 pip 0,80%
GOLD 1454 18 pips 1,23%

Vergelijken we deze voorbeelden met bijvoorbeeld het GBP/NZD valutapaar…
ATR: 209
Gebruikelijke spread: 6,5 pips
Spread als percentage van de ATR: 3,11%
… dan is het duidelijk hoe belangrijk lage spreads zijn.

Hieronder een voorbeeld van een rekening van Nenad Kerez, senior analist bij Admiral Markets, waarop hij dankbaar gebruik maakt van de lage spreads bij Admiral Markets.

MyFXbook

(resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie op resultaten in de toekomst)

We kunnen dus concluderen dat lage spreads voor alle scalpers en intra daghandelaren ontzettend belangrijk zijn. Profiteer daarom van de mogelijkheid om tijdelijk met 20% korting te handelen in populaire valutaparen en goud.

Live Rekening Openen

Genoemde spreads zijn van 26 januari 2017 in MetaTrader 4.