Aandeel Amazon (AMZN) beleggen in olie en beurssentiment week 35

Augustus 29, 2017 11:47

Aandeel Amazon (AMZN) beleggen in olie en beurssentiment week 35

Hoewel de belangrijkste aandelenmarkten van de wereld de week handelssessie met correctieve stemmingen begonnen, was het algehele resultaat positief en eindigden de meeste aandelenbeurzen met een iets meer dan 1% toename. Ondanks de geopolitieke spanningen tussen Noord-Korea en andere landen en doorlopende schandalen in de politieke arena van de V.S., kwamen de aandelenbeurzen toch gematigd op gang.

In de afgelopen week is de grootste stijging gezien in indices voor nutsbedrijven, materialen en grondstoffen, de consumptiegoederen en de dienstensectoren. Het meeste stegen de aandelen van bedrijven in de energie, consumptiegoederen, en productie sectoren.

Samengevat stegen de resultaten per sector als volgt: bedrijven in de grondstoffen en nutsbedrijven stegen met 1,5 - 2%, welke de best presterende bleken te zijn op de Amerikaanse markt. Zij werden gevolgd door bedrijven in de financiële, technologische en services sector, welke met 1% stegen.
De laagste groei van 0,4% was te vinden bij bedrijven in de consumptiegoederen en industriebedrijven.

Dit werd voornamelijk beïnvloed door een vertraging in de groei van de US PMI index en toenemende teleurstellende detailhandel verkopen in de V.S.

Eind deze week zullen nog ISM Purchasing Index en cijfers over de arbeidsmarkt worden gepubliceerd.

Blijf op de hoogte van aankomende financiële events en belangrijke economische aankondigingen met onze Forex kalender.

Financiële webinars

Beleggen in olie

De olieprijzen bleven geconsolideerd op ongeveer $48 per vat voor WTI. Marktnieuws blijft gemengd en dubbelzinnig: de groei van Amerikaanse olieputten is blijkbaar vertraagd, wat uiteindelijk de productie van het land zal beïnvloeden, maar beleggers houden rekening met de flexibiliteit van deze industrie en beperken het risico op olie op de markt of haar bedrijven.

Interessante afwijkingen komen voor in dit segment, aangezien bedrijven die olie en apparatuur leveren, in de afgelopen weken aanzienlijk zijn gedaald, hoewel de grondstofprijzen stabiel blijven.

De aandelen van Exxon Mobil (XOM) daalden van $80 per aandeel naar $76 in augustus en de Franse oliegigant Total is gedaald van 49 Euro per aandeel naar 42 Euro. Deze dynamiek betekende een daling van het vertrouwen van beleggers dat de olieprijzen op korte termijn herstellen, en verslechterende vooruitzichten voor deze industrieën om meer winst te maken.

De beste resultaten voor aandelen die beschikbaar zijn om te verhandelen bij Admiral Markets, werden gezien bij software- en systeembedrijf IBM, die 2,9% steeg, medicijn gigant Merck (MRK) steeg met 2,4%, en bemestingsproducent Du Pont (DD) steeg met 1,8%.

Aandeel Amazon (AMZN)

Beleggers zijn bezorgd over Amazon (AMZN), die in de afgelopen maanden met meer dan 13% is gedaald en onder de $ 1.000 per aandeel heeft gestaan. Het is 's werelds grootste online retailer, die in juli de $500 miljard heeft overschreden. De kapitalisatie van Amerikaanse dollars en de oprichter van het bedrijf Jeff Bezos was kort even de rijkste man ter wereld. Beleggers zijn het meest aangetrokken door de onvoorspelbare groei van het bedrijf, dat in de laatste 20 kwartalen meer dan 20% jaarlijkse inkomsten groei heeft laten zien.

De verrassing van de markt was toen Amazon de aankoop van een 13,7 miljard productlijn voor Whole Foods in juni aangekondigde. Dit is een grote stap voor de reuzen van het internet om in de zaken van echte winkels te stappen. Na de aankondiging van de overname, werden bijna alle retail bedrijven gecorrigeerd met tussen de 5-10% door beleggers die bang waren voor prijzenoorlogen.
En niet zonder reden, aangezien Amazon de afgelopen week de Integration Strategy for Whole foods aankondigde, die de eerste stap is om alle productprijzen te verlagen. Dergelijke structurele veranderingen in de markt beloven uitdagingen voor huidige retailers, die voortdurend kostenbesparende programma's implementeren.

Bedrijven, van welke de aandelen CFDs verhandeld kunnen worden bij Admiral Markets, zullen deze week geen kwartaal cijfer aankondigen.

Demo rekening aandelen

Trader educatie